new1Den som väljer att besöka New York gör alltid helt rätt. Staden är en smältdegel och har en puls som få andra städer kan matcha, och här hittar man verkligen allt från mat till kultur, shopping och nattliv. Oavsett inriktning på resan finns det något att göra i New York, och oavsett ålder, plånbok eller intressen kommer du få en oförglömlig upplevelse i staden som ofta kallas för det stora äpplet. Här trängs några av världen största museer med trendiga restauranger, ofantliga varuhus, hippa designbutiker, sportevent och konserter av världsstjärnor. Passa kanske även på att se en musikal på Broadway eller strosa i Hollywoods fotspår på någon av de många rundvandringar och turer som finns tillägnade de många filmer och TV-serier som utspelar sig i staden.

Ett annorlunda hotell gör resan ännu mer spännande

Genom att välja ett lite mer annorlunda hotell än de klassiska Hilton eller Best Western har du möjlighet att skapa ett oförglömligt minne redan när du checkar in och öppnar dörren till ditt hotellrum. För den som värdesätter tid på hotellrummet och gillar att koppla av i hotellets gemensamma utrymmen är det perfekt att välja ett hotell med ett tema som slår klang i den egna personligheten. Eftersom New York är den mångfacetterade och ständigt utvecklande stad som den faktiskt är, har du stora möjligheter att hitta just ditt drömhotell med ett tema som verkar som gjort för just dig här i New York. Ett temahotell är ett hotell som valt att satsa fullt ut på ett något annorlunda koncept – det kan vara en konstnär, det kan vara musik, det kan vara färgsättning. Målet är att sticka ut och skapa en helt annorlunda hotellupplevelse som gör resan till det där lilla extra utan att du behöver sätta foten utanför hotellbyggnaden. New York är fullt av den här typen av trendiga hotell, perfekt för alla oss som vill ta hotellupplevelsen till nästa nivå.

Spännande hotellmöjligheter i New Yorks centrum

6-vEtt spännande hotell med retro-känsla och inredning är 6 Columbus som ligger vid Columbus Circle vid Central Park i Midtown på Manhattan. Inredningen är en blandad retro-stil med rötterna i 60-talet. Det är mycket blått vilket bidrar till en lugn känsla i hela hotellet. Hotellet har en restaurang vid namn Blue Ribbon Sushi Bar and Grill som serverar japanska läckerheter blandat med klassiska grillrätter. På taket hittar vi en otrolig takterrass med utsikt över New Yorks fantastiska skyskrapor.

Om inte retro är din melodi kanske vi kan tipsa om The Jane Hotel som erbjuder enkelrum inredda som gammaldags tågkupéer, och dusch och badrum hittas ute i korridoren och delas med de andra gästerna. Den som vill ha lite mer lyx och ett något större boende kan välja någon av de så kallade Captains Cabin som hotellet också erbjuder, och detta är mer klassiska dubbelrum med utsikt mot floden. The Jane ligger i hippa West Village och har snabbt blivit ett populärt tillhåll för resenärer från hela världen.

Bo på Manhattan eller i trendiga Brooklyn

hotelDen som älskar litteratur bör kanske satsa på Library Hotel som ligger nära New York Public Library på Manhattan. Library Hotel har 10 våningar och varje våning har sitt eget tema som till exempel historia, språk eller filosofi. En stor europeisk frukost ingår i priset och gästerna erbjuds möjlighet att träna på ett gym i närheten av hotellet. Alla rum är utrustade med en bokhylla och ett bibliotek med filmer. I Williamsburg i stadsdelen Brooklyn hittar vi hotellet Wythe som ligger i en före detta fabriksbyggnad. Wythe erbjuder lyx men har samtidigt satsat på att behålla den gamla fabrikskänslan och har valt bort bekvämligheter som pool, spa och roomservice men har istället en helt otrolig bar på taket av hotellet och en restaurang med fokus på närodlat och ekologiskt. Brooklyn Brewery ligger på samma gata så den som är sugen på en närproducerad öl behöver inte gå långt.

East Village Bed and Coffee på Manhattan är något så ovanligt som ett Bed&Breakfast utan frukost, fast med kaffe. Rummen är inspirerade av resande och här hittar vi rum med holländskt, mexikanskt och afghanskt tema för att bara nämna några. Hotellet lånar också ut cyklar och cykelhjälmar till de gäster som vill utforska området på två hjul. Då hotellet bara har 10 rum lönar det sig att boka i tid, och att specificera om det något speciellt rum som efterfrågas.