appleDet stora äpplet, staden som aldrig sover, New York är staden med många namn och här finns verkligen något för alla. New York bjuder på shopping, mat, kultur, arkitektur och historia, allt i en salig blandning och med rötterna i världens alla hörn. Här samlas invånare från jordens alla kontinenter och bidrar till den typiska stämning som råder i staden. Att uppleva New York är på många sätt att uppleva världen, och ett besök här kan verkligen rekommenderas. New York är sprudlande och energiskt och gör sig lika bra under årets alla månader, även om sommarmånaderna tenderar att vara väldigt varma och vintermånaderna väldigt kalla, så den som vill undvika alltför stora värmetoppar- eller dalar gör ofta bäst i att besöka New York på antingen hösten eller våren.

Bo billigt på hostels i New York

Som med alla storstäder kan ett besök i New York lätt skena iväg ekonomiskt och bli mycket dyrare än man först trodde. Det finns mycket att se och uppleva, och den som gärna drar nytta av dollarns ofta låga värde mot den svenska kronan hittar lätt kläder, skor och inredningsprylar att fylla resväskan med. Resultatet kan bli en kraschad budget redan efter några dagar. Ett bra tips för att få mer pengar över till upplevelser och sevärdheter kan vara att bo på ett hostel. Ett hostel är en enklare typ av hotell där man ofta delar badrum och eventuellt även ett mindre kök, och sovutrymmena kan ofta också vara delade och av enklare typ såsom till exempel våningssängar. Men för den som helst spenderar tiden på New Yorks gator är hostel ett mycket bra boende alternativ för att sova några timmar, ta en dusch och förvara resväskan.

Tips på billiga hostels i New York

ny-hostel1Det finns otaliga hostels både på Manhattan och i New Yorks övriga områden som Bronx, Brooklyn och Queens. Ju längre från stadskärnan och Manhattan man kommer, ju lägre tenderar priserna att bli. Bland prisvärda hostel kan nämnas NY Moore Hostel, The Local NYC och New York Budget Inn. Alla tre erbjuder sovplatser för runt $30 per natt, och erbjuder även WI-FI uppkoppling och delade badrum. Fördelarna med att bo på hostel är att du lätt kommer i kontakt med andra resenärer, vilket är extra smidigt för den som reser på egen hand och gärna träffar någon att dela aktiviteter, middagar och upplevelser med. Att prata med andra resenärer gör ofta också att man får tips och idéer på vart man ska gå och vilka upplevelser som rekommenderas lite extra.

Ytterligare prisvärda hostel är International Student Center på Manhattan, HI NYC Hostel samt Chelsea International Hostel. När du väljer att bo på hostel lönar det sig ofta att läsa det finstilta och vara noga med att ha koll på vilka utrymmen som delas med andra och hur hög nivå av privata utrymmen du kan förvänta dig. Tillsammans med säkerheten och möjligheten att låsa in väskor och värdehandlingar såsom pass och biljetter är detta viktiga saker att ta reda på innan du bokar.