Att besöka New York är alltid en upplevelse som ger minnen för livet. New York är staden som aldrig sover och här hittar alla något som faller dem i smaken, oavsett om du lever för sport, kultur, mode eller mat. I New York hittar vi några av världens trendigaste och mest kända restauranger och barer, vägg i vägg med museer, gallerier, varuhus och konserthallar. Nästan varje kväll i veckan uppträder en världsstjärna på någon av de många scener som finns i staden och detsamma gäller för sportevent och matcher av olika slag.

Billigt boende utanför Manhattan

Eftersom det finns så mycket att göra, se och uppleva i New York riskerar det att bli en dyr resa om man inte ser upp. Ett bra tips är att göra en budget innan avresa och noga beräkna av olika sevärdheter och upplevelser kan komma att kosta, och naturligtvis även räkna in mat, dryck och boende i den totala kostnaden. Att bo på hotell på Manhattan, mitt i hjärtat av New York, kan lätt bli dyrt. Många exklusiva hotell lockar och slutnotan riskerar att bli hög. För att få mer pengar över till annat kan det vara smart att välja ett billigare boende, kanske i trendiga Brooklyn eller uppstickarna Bronx eller Queens. New York erbjuder många billigare boende alternativ värda att hålla ögonen på.

brEtt prisvärt boende i Brooklyn är Red Carpet Inn som erbjuder klassiskt budget boende nära tunnelbanan som tar dig direkt in till Manhattan och till New Yorks övriga delar utan problem. Frukost ingår och hotellet har gratis Wi-Fi. Ytterligare ett bra hotell med låga priser är Sheraton Brooklyn New York Hotel som även det ligger nära tunnelbanan men även i närheten av kända Brooklyn Museum. Sheraton Brooklyn har en mexikansk-amerikansk restaurang och en takterrass med fantastisk utsikt över New Yorks skyskrapor. Att se Manhattan lite på håll från Brooklyn är ett utmärkt sätt att uppleva staden på, speciellt när alla sevärdheter lätt går att nå med antingen tunnelbana eller taxi till Manhattan.

Bo billigt mitt i smeten

Den som föredrar att bo mitt på Manhattan kan ändå hitta billiga boenden, även om rummen tenderar att vara något mindre. Fördelen med att bo på Manhattan är att New Yorks alla upplevelser finns runt hörnet och du kan lätt gå ut genom hotellets dörr och promenera runt till de olika delarna av staden. Manhattans raka boulevarder och rutnät av gator gör staden synnerligen lättnavigerad och det går utmärkt att ta sig runt till fots, så länge man har bekväma skor – Manhattan kan tyckas vara en liten ö men avstånden är ändå relativt stora.

hostelThe Bowery House är ett mycket prisvärt hotell nära Soho och Lower East Side, med närhet till både Frihetsgudinnan och Wall Street. Här finns det privata enkelrum men allra billigast blir det om man väljer att dela rum med andra. The Bowery House erbjuder rum avsedda enbart för kvinnliga gäster och har en takterrass och restaurang. På The Bowery House hittar du boende för under $100 per natt, och detsamma gäller Chelsea Inn Hotel. På Chelsea Inn delar du badrum och toalett med andra gäster, men både frukost, gratis Wi-Fi och tv på rummet ingår i priset.

Prisvärda boenden med det lilla extra

pod-hotelÄven om plånboken kan kännas tunn och du föredrar att lägga reskassan på sevärdheter, upplevelser och shopping kan det ibland vara värt att lägga några kronor mer på boendet för att verkligen kunna slappna av och sova gott efter en lång dag på stadens gator. På The Pod Hotel betalar du runt $150 per natt men får då tillgång till concierge, takterrass med fantastisk utsikt, eget badrum och bekväma sängar. The Pod Hotel finns tillgängligt på två ställen på Manhattan. Ytterligare ett prisvärt hotell i sammanhanget är Belnord Hotel nära Central Park. Rummen här kostar lite mer – runt $200 per natt, men du garanteras å andra sidan ett mycket bra boende mitt på Manhattan med alla bekvämligheter som kan önskas.