Om du letar efter boende i New York kommer du att bli bortskämd med valmöjligheter. Det finns bokstavligen tusentals ställen att bo på, från lyxhotell till vandrarhem för backpackers. Så hur väljer du vilket som är rätt för dig? För att göra det lite enklare har vi sammanställt en lista över de 8 bästa ställena att bo på i New York, baserat på budget och läge. Oavsett om du är ute efter en femstjärnig upplevelse eller vill spara pengar genom att bo på vandrarhem har vi allt du behöver.

skyline new york

Lyxhotell

Det första lyxhotellet på vår lista är Plaza Hotel.

Detta ikoniska landmärke i New York har välkomnat gäster sedan 1907, och dess lyxiga rum och sviter är fortfarande ett populärt val i dag. Plaza har en rad förstklassiga faciliteter, bland annat ett världsberömt spa, flera restauranger och en conciergetjänst som är öppen dygnet runt.

Ett annat populärt lyxhotell i New York är Four Seasons. Detta femstjärniga hotell erbjuder några av de bästa boendena i staden, med rymliga rum och sviter, marmorbadrum och fantastisk utsikt över Central Park. Four Seasons har också en rad utmärkta faciliteter, bland annat två restauranger, ett spa och ett fitnesscenter.

Hotell i mellanklass

Om du letar efter ett mer prisvärt alternativ, men inte vill ge avkall på kvaliteten, har New York många mellanklasshotell att välja mellan. Våra två favoriter är Hampton Inn Times Square och Dream Downtown.

  • Hampton Inn är ett utmärkt val om du letar efter rymliga och bekväma rum till ett rimligt pris. Hotellet ligger i hjärtat av Times Square och erbjuder dessutom gratis varm frukost varje morgon och gratis Wi-Fi i hela byggnaden.
  • Dream Downtown är lite dyrare än Hampton Inn, men erbjuder gästerna några av de bästa vyerna över Manhattan. Hotellet har en pool och bar på taket samt ett fitnesscenter och flera restauranger.

Vandrarhem

Om du har en liten budget har New York ett stort utbud av vandrarhem att välja mellan. Våra två favoriter är HI New York City och YMCA Hostel.

  • HI New York City ligger i hjärtat av Manhattan, bara några kvarter från Times Square. Vandrarhemmet erbjuder både privata rum och sovsalar och har en rad faciliteter, bland annat kök, lounge och gratis Wi-Fi.
  • YMCA Hostel ligger i Brooklyn och är perfekt för dig som vill utforska stadsdelens trendiga barer och restauranger. Vandrarhemmet har både privata rum och sovsalar samt ett spelrum och gratis Wi-Fi.

Prisvärda boendealternativ (t.ex. Airbnb, Couchsurfing)

Om du letar efter prisvärt boende i New York är Airbnb och Couchsurfing två bra alternativ.

  • Airbnb är en webbplats som kopplar samman människor som behöver en plats att bo på med människor som behöver hyra ut extra utrymme. Detta gör det till ett utmärkt alternativ för budgetmedvetna resenärer, eftersom du kan hitta rum och lägenheter att hyra för så lite som 25 dollar per natt.
  • Couchsurfing är en webbplats som kopplar samman resenärer med lokalbefolkningen som är villiga att erbjuda dem en plats att bo gratis. Detta är ett utmärkt sätt att spara pengar på boende, och det ger dig också möjlighet att träffa nya människor och lära dig mer om den lokala kulturen.

Var hittar du mer information om boende i NYC för alla budgetar och platser?

Om du letar efter mer information om boende i New York är den bästa platsen att börja på den officiella webbplatsen för NYC & Company, stadens turistbyrå. På webbplatsen hittar du en fullständig lista över hotell, vandrarhem och andra boendealternativ i alla New Yorks större stadsdelar. Du kan också använda webbplatsens sökfunktion för att hitta ett boende som motsvarar dina specifika krav på budget och plats.